Zoeken
Sponsoren

Evenementen agenda

Komende activiteiten: 63
Aanmelden activiteit
Klik op de blauw gekleurde datum voor weergave.
Ontbrekende info graag sturen naar info@drunen4you.nl                         
 

19-04 t/m 22-04 Circus Freiwald in Drunen
19-04 Circus Freiwald in Drunen Circus Freiwald in Drunen

Wij gasteren nu in Drunen ! Voorstellingen van donderdag 19 tot en met zondag 22 april, komt dat zien. Met vele dieren als kamelen, lama's, stieren, paarden en minipony's. Natuurlijk ook luchtacrobatiek en clownerie in een gezellig aangeklede circustent. Komen jullie ook kijken?
Lees meer >
21-04 t/m 22-04 SamenLoop voor Hoop gemeente Heusden
21-04 SamenLoop voor Hoop gemeente Heusden SamenLoop voor Hoop gemeente Heusden

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met lotgenoten stil bij kanker én vieren we het leven. Tijdens de loop zijn er optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld inzamelen voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van een SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat. Het evenement wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd.
SamenLoop voor Hoop vindt haar oorsprong in de Verenigde Staten. Relay for Life, zoals het evenement daar heet, wordt al sinds 1985 georganiseerd. Door de jaren heen is het uitgegroeid tot het grootste fondsenwervende evenement ten bate van kankerbestrijding. Inmiddels vinden er jaarlijks meer dan 6.000 wandelestafettes plaats verspreid over tientallen landen.
 
Een SamenLoop heeft een heel herkenbaar concept, dit is mede de kracht. Het is een lokaal georganiseerd evenement, waarbij je als betrokken vrijwilliger veel ruimte krijgt om er met de commissie een eigen invulling aan te geven. Je geeft je eigen kleur aan het evenement en er zijn een aantal vaststaande onderdelen, waaronder de ceremonies.
 
• De Kaarsenceremonie 
Wanneer de avond valt verlichten kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Tijdens deze ceremonie herdenken we dierbaren en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen.
 
• De Slotceremonie
Na 24 uur wandelen loopt iedereen de laatste ronde en wordt de opbrengst bekend gemaakt en de cheque overhandigd aan KWF Kankerbestrijding.
 
De KinderLoop voor basisschoolleerlingen
Naast de ceremonies organiseren wij er ook een speciale KinderLoop voor basisschoolleerlingen. Dit is een verkorte sponsorloop van 24 minuten. Kinderen van basisscholen stellen in samenwerking met de SamenLoop en hun school eigen teams samen. Kinderen krijgen zo ook de mogelijkheid om geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker.

Meer informatie via: www.samenloopvoorhoop.nl

Lees meer >
21-04 t/m 22-04 Heusden700: SamenLoop voor Hoop
21-04 Heusden700: SamenLoop voor Hoop Heusden700: SamenLoop voor Hoop

In samenwerking met de KWF Kankerbestrijding wordt de SamenLoop voor Hoop georganiseerd. Verschillende teams proberen in een 24-uurs wandelestafette zoveel mogelijk geld in te zamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar kanker. Tijdens de estafette is er volop entertainment met bands, koren, dansgroepen en de kaarsenceremonie als een van de hoogtepunten. Wil jij ook nog samen met een team meelopen? Geef je dan snel op!
 
Datum: 21 en 22 april 2018
Tijd: -
Locatie: -

Lees meer >
21-04 Klompen & Gieten in den Gekroonden Hoed
21-04 Klompen & Gieten in den Gekroonden Hoed Klompen & Gieten in den Gekroonden Hoed

Zin in 'n goei feesje! 21 april gaan we heulemal uit ons panty! 
Wij zullen zurgen vur goei pilske, Edrie komt een gezellig stukske zingen en natuurlijk ff lekker stampen op de deuntjes van DJ Sil.
 
Speciaal voor de echte Elshoutse boeren (...vooruit en ook voor de wannabes):
Komde op oe klompen, dan krede gei van ons unne gratis druppel Nozem ollie.
 
Als di gin feest wordt, dan week 't ok ok nie meer!! 

Zaterdag 21 april
KLOMPEN & GIETEN (18+)
voor in 't café - DJ Sil en Edrie Antonissen


Lees meer >
22-04 Uitzwaaiconcert Harmonie Drunen
22-04 Uitzwaaiconcert Harmonie Drunen Uitzwaaiconcert Harmonie Drunen

Na eerdere concertreizen naar onder andere Spanje, China en Estland gaat het Symfonisch Blaasorkest (SBO) van Harmonie Drunen van 27 april t/m 4 mei op reis naar Italië. Bella Italia, het land van de pasta, pizza, lekkere wijn, maar vooral ook goede muziek.

Het SBO wil u graag een voorproefje geven van wat er in Italië te horen zal zijn. Daarom geven zij op zondag 22 april een uitzwaaiconcert. Het concert begint om 14.00 uur en vindt plaats in de Rabobank, Taxandriaweg 8, in Waalwijk.
 
Voor kaarten klik hier

Lees meer >
22-04 Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen
22-04 Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen

Op zondagmiddag 22 april a.s. organiseert de Natuur- en Milieuvereniging gemeente Heusden (NMVH) het eerste Voorjaarsfestival voor Vrolijke Vlinders en Blije Bijen. Plaats van de activiteiten: rondom het onderkomen van de Heemkundekring op het terrein van Mariënkroon in Nieuwkuijk. Een actieve doe-, plant- en knutselmiddag voor kinderen en hun (groot)ouders die in het teken staat van natuur, milieu en gezondheid. Toegang gratis; een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Graag wel van tevoren aanmelden via info@natuurenmilieuheusden.nl.
 
Een van de belangrijkste activiteiten is het maken van Blije Bijen Ballen. Deze ballen bestaan uit klei,compost en bloem- en kruidenzaden. Ze kunnen op veel (kale) plekken ‘weggegooid’ worden, om zo overal kleurige bloemen en kruiden te laten groeien die dan leiden tot ‘bloem en kruiden oases’. Doel is om de achteruitgang van de bijen- en vlinderstand te stoppen, en waar mogelijk om te zetten in een vooruitgang.
Daarnaast kunnen kinderen onder andere knutselen (vlinders.,zonnen, bloemen en bijen maken van afvalmateriaal),plantjes verspenen (bij voorkeur in wc-rolletjes die je zelf meeneemt) en gesminckt worden. Verder is er informatie over vlinders van de Vlinderstichting, ,over ekologisch tuinieren van VELT en over bijen van de Bijenvereniging.
Er is een imker en er zijn verschillende gezonde versnaperingen,van zaden en fruit. Versnaperingen die er zonder de bijen niet zouden zijn geweest. Kwekerijen verlenen medewerking met bloemrijke- en kruidenplantjes en er is nog veel meer.
 
Kom gezellig met de hele familie of de hele buurt naar het Voorjaarsfestival voor vrolijke vlinders en blije bijen. De middag begint om 14.00 uur en duurt tot ongeveer 17.00 uur.

Lees meer >
22-04 t/m 23-04 Fancy fair in 't rad Elshout
22-04 Fancy fair in 't rad Elshout Fancy fair in 't rad Elshout

22 & 23 maart, Fancy fair tijdens de Elshoutse kermis in 't rad.

T Rad
Kerkstraat 39
Elshout

Lees meer >
24-04 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen
24-04 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen

Na het succes van vorig jaar komen ze in 2018 weer terug met hun Magic Cabaret Theater diner. We hebben in 2018 ook een familieshow, speciaal voor kinderen. Op deze avond hebben we een speciale Meet & Greet met Rob en Emiel en kunnen de kinderen op de foto.
 
De Theater diner shows zijn op:
8 maart, 24 april (familie editie), 29 mei, 21 juni, 25 september, 1 november en 13 december. De kosten voor deze Magic Cabaret Theater Diner zijn € 57,50 p.p. dit is inclusief show en 5 gangen diner. Voor de familie editie hebben we een speciale prijs.

Lees meer >
25-04 Het hedendaagse China in historisch perspectief.
25-04 Het hedendaagse China in historisch perspectief. Het hedendaagse China in historisch perspectief.

Inleiding van historicus Dr. Jan van Oudheusden, auteur van o.a. "Het hemelse rijk herrezen", daarna gelegenheid voor vragen, discussie en debat.
 
Abdijhof Mariënkroon, Abdijlaan 8, 5253VP Nieuwkuijk

Lees meer >
26-04 Koningsnacht in den Gekroonden Hoed
26-04 Koningsnacht in den Gekroonden Hoed Koningsnacht in den Gekroonden Hoed

De beste voorbereiding op koningsdag is natuurlijk een goede koningsnacht!
Het belooft weer een gezellig feestje te worden met: Ouderwets Elshouts Flügel Gieten (18+), radje draaien en DJ Lucas!

Donderdag 26 april
KONINGSNACHT 
achter in De Schuur - DJ Lucas


Lees meer >
26-04 Alzheimer Café Heusden
26-04 Alzheimer Café Heusden Alzheimer Café Heusden

Donderdag 26 april 2018: Dementie op jongere leeftijd: Een ervaringsverhaal!

Dementie op jongere leeftijd begint meestal tussen 40 en 65 jaar. De persoon in kwestie ervaart vaak al verschillende problemen in het dagelijks leven en juist veranderingen in het gedrag vallen op. Het blijft echter soms lang onduidelijk dat dementie de oorzaak is. Wanneer de diagnose dementie uiteindelijk wordt gesteld, geeft dit duidelijkheid en rust voor de naasten. Op dat moment komen er echter veel zaken op het bord van de mantelzorger te liggen. 
Suzanne Verhoeven, dochter en mantelzorger van een moeder met dementie op jongere leeftijd, heeft een jaar geleden in het RTL programma “Voor ik het vergeet” vertelt over haar ervaringen. Op 7 april jl. is haar moeder, mevrouw Scheffer (61), overleden. Dit is voor Suzanne echter een reden te meer om haar ervaringen op deze avond met ons te delen. 
 
U bent welkom in het Sint Janshof, ingang ontmoetingscentrum De Hop, Pastoor van Akenstraat 30, 5251 BE Vlijmen. Om 19:30 uur gaat het café open. Het programma start om 20:00 uur. Om 21:30 uur eindigt het officiële programma. Het café sluit uiterlijk om 22:00 uur. Toegang is gratis, aanmelden niet nodig. Voor informatie: Sjef van Herpt tel. 06-37614842, alzheimercafeheusden@gmail.com

Lees meer >
26-04 Kingsnight 2018 bij het Hart van Drunen
26-04 Kingsnight 2018 bij het Hart van Drunen Kingsnight 2018 bij het Hart van Drunen

Op 26 april vieren we de verjaardag van koning Willy samen met optredens van PartyfrieX & DJ-Jantje!
 
Ticketverkoop:
- Vroege vogel ticket €5: verkoop alléén op vrijdag 13 april 2018, vanaf 22.00 uur in ‘t Hart. (Zolang de voorraad strekt)
- Normale tickets €7,50: in de voorverkoop van 14 april t/m 25 april aan de bar! 
- Eventuele tickets aan de deur worden verkocht voor de prijs van €10.
 
Ben er op tijd bij, want OP=OP!

Lees meer >
27-04 Koningsdag Haarsteeg 2018
27-04 Koningsdag Haarsteeg 2018 Koningsdag Haarsteeg 2018

Diverse activiteiten tijdens Koningsdag in Haarsteeg bij de Steeg.

Lees meer >
27-04 The Nino's Koningsdag 2018
27-04 The Nino's Koningsdag 2018 The Nino's Koningsdag 2018

Live muziek op het plein in Heusden.

Lees meer >
27-04 Koningsdag Heusden Vesting 2018
27-04 Koningsdag Heusden Vesting 2018 Koningsdag Heusden Vesting 2018

Diverse activiteiten in Heusden Vesting tijdens Koningsdag.

Lees meer >
27-04 Oranje Kinder Markt Vlijmen
27-04 Oranje Kinder Markt Vlijmen Oranje Kinder Markt Vlijmen

Op vrijdag 27 april 2018 vieren we de verjaardag van onze koning Willem Alexander. En daar hoort een echte Oranje Kinder Markt bij: ván, vóór en dóór kinderen uit de hele gemeente! In het Burg. Van Greunsvenpark staan ruim 100 kramen opgesteld. De markt  duurt van 13:30 tot 16:30 uur.
 
Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht! Inschrijving is mogelijk vanaf  1 april 2018 op de website www.nationalefeestdagenvlijmen.nl

Lees meer >
28-04 Double 5 Live bij De Ster Nieuwkuijk
28-04 Double 5 Live bij De Ster Nieuwkuijk Double 5 Live bij De Ster Nieuwkuijk

Ouderwets avondje in De Ster Nieuwkuijk. Opbrengt naar Roparunteam 4-THEM.
 
Entree €5,-, zaal open 20:30 u, optreden 21:00 u.
 

Lees meer >
01-05 Handwerkcafé Gebouw Het Water
01-05 Handwerkcafé Gebouw Het Water Handwerkcafé Gebouw Het Water

Dinsdagmiddag 1 mei ben je weer welkom om te komen handwerken onder het genot van een kopje koffie/thee. Tijdens het handwerkcafé kun je ervaringen uitwisselen, ideeën opdoen en elkaars werk bewonderen.

Van 13.30 tot 16.00 uur kan iedereen die (bijvoorbeeld) een quilt-, brei-, haak- of borduurwerkje onder handen heeft binnen lopen.
Je werkt aan je eigen project.
 
Gebouw Het Water, Hollandlaan 161,5152 GE Drunen. Tijd: 13.30 – 16.00 uur.
Kosten deelname: € 2,00 (inclusief lotje voor loterij en wat lekkers bij de koffie)
Consumpties voor eigen rekening.
 
Voor meer informatie:
Marja Beerens 06-28449569 of 0416-377365

Lees meer >
05-05 t/m 06-05 Dressuurwedstrijd Ruitersport Heusden
05-05 Dressuurwedstrijd Ruitersport Heusden Dressuurwedstrijd Ruitersport Heusden

Op 5 en 6 mei organiseren wij een dressuurwedstrijd voor pony's en paarden. Deze wedstrijd is een selectiewedstrijd voor kring HVB. Op zaterdag kun je ook meeoden aan bixie en BB. Je kunt inschrijven via startlijsten.nl (info@ruitersportheusden.nl)
 

Lees meer >
05-05 Freedom Party Vlijmen
05-05 Freedom Party Vlijmen Freedom Party Vlijmen

Ook Vlijmen heeft dus zijn eigen bevrijdingsfestival. Dit beloofd een geweldig feest te worden met optredens van Arjon Oostrom, Jeroen van Zelst, Rienie van de Kerkhof, Marco Meesters en de plaatselijke DJ Ludo. Earlybird tickets nu in de verkoop voor slechts 10 euro ( excl. 2,70 ticket- en administratiekosten )
 
 

Lees meer >
05-05 t/m 06-05 Dressuurwedstrijd Ruitersport vereniging Heusden
05-05 Dressuurwedstrijd Ruitersport vereniging Heusden Dressuurwedstrijd Ruitersport vereniging Heusden

Op 5 en 6 mei organiseren wij een dressuurwedstrijd voor pony's en paarden. Deze wedstrijd is een selectiewedstrijd voor kring HVB. Op zaterdag kun je ook meedoen aan bixie en BB.

Je kunt inschrijven via www.startlijsten.nl info@ruitersportheusden.nl.

Lees meer >
05-05 Taptoe Bevrijdingsdag 2018
05-05 Taptoe Bevrijdingsdag 2018 Taptoe Bevrijdingsdag 2018

Ook dit jaar weer viert Drunen de vrijheid met een taptoe!
 
Op 5 mei vindt op het Raadhuisplein in Drunen voor de derde achtereenvolgende maal Taptoe Drunen plaats. Vier korpsen van hoog niveau zullen vijf prachtige shows verzorgen waardoor een geweldige avond gegarandeerd wordt!
 
Om 1900 uur vangt het voorprogramma aan met de dames van Drop Dead Gorgeous en rond 19.50 uur zullen de showkorpsen zich presenteren! Gratis toegang!

Lees meer >
16-05 Handbalkampioenschappen gemeente Heusden voor basisonderwijs
16-05 Handbalkampioenschappen gemeente Heusden voor basisonderwijs Handbalkampioenschappen gemeente Heusden voor basisonderwijs

Op woensdag 16 mei 2018 organiseert Stichting de Schroef, in samenwerking met handbalverenigingen sc Elshout en HV Avanti, de zevende editie van de handbalkampioenschappen gemeente Heusden op het sportpark van HV Avanti in Drunen.

Lees meer >
18-05 Heusden700: Zeven eeuwen Heusden – een zelfportret
18-05 Heusden700: Zeven eeuwen Heusden – een zelfportret Heusden700: Zeven eeuwen Heusden – een zelfportret

Museum Het Gouverneurshuis deelt de rijke geschiedenis van Heusden met de expositie ‘Zeven eeuwen Heusden’ en een groot educatief project ‘Canon van Heusden’. In de wissel-expositieruimtes wordt een aantrekkelijke mix van blikvangers gepresenteerd, zoals objecten, video, foto’s en teksten die de ontwikkeling van 7 eeuwen Heusden weergeven. De ‘Canon van Heusden’ wordt op een interactieve manier samengesteld door basisschoolkinderen uit de gemeente. In een vrolijk slingerende tijdbalk laten zij zien welke personages en gebeurtenissen belangrijk zijn.
 
Datum: 18 mei 2018
Tijd: -
Locatie: Museum Het Gouverneurshuis

Lees meer >
19-05 Bizzey in De Ster Nieuwkuijk
19-05 Bizzey in De Ster Nieuwkuijk Bizzey in De Ster Nieuwkuijk

Of we nog vette feestjes organiseren?
 
Het antwoord op die vraag is... JA, JA, JA!

Zet het vast in je agenda Zaterdag 19 mei! Kaartverkoop begint a.s. Vrijdag 16 maart! Op=Op. 
Samen met Bizzey, Girls Love DJs, Tomcio & DJ Stefan de Hart gaan we er een hele mooie avond van maken!!

Tickets via link

Lees meer >
19-05 Sport play fun festival Vlijmen
19-05 Sport play fun festival Vlijmen Sport play fun festival Vlijmen

In samenwerking met sportcentrum de hoge heide worden op deze bijzondere dag verschillende activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Het daadwerkelijke programma zal uiteraard nog volgen maar we willen een festivalsfeer (lees: ontspanning, zonnetje, goede muziek en fijn gezelschap) met sportactiviteiten combineren om zo geld in te zamelen voor het onderzoek naar rhapdoide niertumoren bij kinderen. 
Op 10 mei 2017 liepen we samen met ons zoontje het Prinses maxima centrum uit na zijn laatste, intensieve chemokuur. Omdat er nog zoveel onderzoek nodig is naar deze agressieve vorm van kanker zijn we ongeveer een jaar later begonnen met het inzamelen van geld op: https://www.doneeractie.nl/onderzoek-naar-rhabdoide-niertumoren/-5320
 
Beschik jij over een mega talent wat deze dag nog specialer kan maken?? Laat het ons dan weten. Wellicht past jouw activiteit wel perfect in ons programma en kunnen we er samen een onvergetelijke dag van maken.
zo zijn we o.a. op zoek naar:
- Spullen voor een veiling
- Een dj
- Mensen die willen assisteren bij activiteiten.
- Mensen die bijzondere activiteiten aanbieden voor jong en oud.
- Eventueel bekende personen die deze dag willen ondersteunen.

Stuur een mail via deze link
 

Lees meer >
20-05 t/m 21-05 11e route van de kunst
20-05 11e route van de kunst 11e route van de kunst

Op 20 & 21 mei 2018 is de 11e editie van de Route van de Kunst!

Verdere informatie volgt.
Lees meer >
21-05 Open Kas Cactussen en vetplanten
21-05 Open Kas Cactussen en vetplanten Open Kas Cactussen en vetplanten

Open Kas Cactussen en vetplanten. Maandag 21 mei 2018, van 10.00 uur tot 16.00 uur.
Lees meer >
26-05 Open dag Dierenkliniek Heusden & Altena
26-05 Open dag Dierenkliniek Heusden & Altena Open dag Dierenkliniek Heusden & Altena


Lees meer >
26-05 50 jarig bestaan DAK Drunen
26-05 50 jarig bestaan DAK Drunen 50 jarig bestaan DAK Drunen

Op 24 mei 2018 is het zover, DAK Drunen zal 50 jaar bestaan! 
Op zaterdag 26 mei 2018 zal de jubileumdag plaatsvinden met verschillende activiteiten voor de leden. 
 
zaterdag 26 mei van 13:00 tot 23:59
 
DAK Drunen
Atletiekbaan Sportpark De Schroef
5150 AA Drunen
 

Lees meer >
27-05 A trip down memorylane in De Ster
27-05 A trip down memorylane in De Ster A trip down memorylane in De Ster

DE STER NIEUWKUIJK PRESENTEERT ZONDAG 27 MEI:
A TRIP DOWN MEMORYLANE met Martin Stone Live !
met veel herkenbaar repertoire uit de '50's - ‘60’s - ‘70’s & ‘80’s
Een ouderwetse dansmiddag zoals het vroeger was in De Ster.
 
De Ster - Nieuwkuijksestraat 73 - 5253 AD NIEUWKUIJK
Aanvang: 16:00 u – 20:00 u (entree: gratis)
Tip:
Ook is er gelegenheid om een hapje te eten in het grote cafetaria.
 
Over Martin Stone:
Martin Stone (Mart Steenbeek) is als zanger entertainer inzetbaar op privé party’s of openbare evenementen op locatie of bij u thuis.
Zijn muzikale bagage bestaat uit een zeer gevarieerd repertoire van de jaren ‘50-‘60-‘70-‘80 tot heden met een hoog ‘Top 2000 gehalte’.
Meestal bepaalt hij ter plekke zijn repertoirekeuze en is hij in staat om direct te anticiperen op signalen en wensen van het publiek.
 
Deze middag gaan we terug in de tijd van o.a. Elvis, The Monkees, Beatles, George Baker, Tom Jones, Rolling Stones, Cliff Richard,
Jimi Hendrix, Status Quo, Joe Cocker, Neil Diamond, Hazes .......
teveel om op te noemen, dus laat u verrassen!

Lees meer >
29-05 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen
29-05 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen

Restaurant & Partycentrum Remise in Drunen
Met trots presenteren wij:
Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel, 
 
Zowel het menu als de show zijn geschikt voor een breed publiek. 
 
Terwijl de koks in de keuken zorgen voor de innerlijke mens, maken cabaretiers en magisch kunstenaars Rob en Emiel van deze avond een unieke en vooral onvergetelijke ervaring.
 
Als duo combineren zij hilarische presentaties met magic van het allerhoogste niveau. Rob en Emiel zijn bekend van o.a. DWDD, Pauw en Witteman, Street Magic en The Magic Battle.
Ze traden over de hele wereld op en werden uitgeroepen tot de beste in hun vakgebied op het WK Magic & Mentalisme.
 
Restaurant & Partycentrum Remise
Grotestraat 267
5151 BM Drunen
Tel. 0416-372393
www.remise.nl

Lees meer >
31-05 Faalangstreductietraining bij Bibliotheek Drunen
31-05 Faalangstreductietraining bij Bibliotheek Drunen Faalangstreductietraining bij Bibliotheek Drunen

Gunt u uw kind ook dat hij/zij met een trots gevoel naar zichzelf en zijn talenten leert kijken? Wilt u hem/haar ook weer zien genieten van de dagelijkse dingen? Helpt u dan uw kind mee ontdekken dat hij/zij meer is dan alleen zijn prestaties?
 
In deze faalangstreductietraining gaan wij samen met uw kind op zoek naar gedachten, die hem/haar mogelijk belemmeren. Hij/zij leert deze te herkennen en om te buigen naar zogenaamde groene ('helpende') gedachten. Tijdens de bijeenkomsten krijgt uw kind handvatten, die direct toepasbaar zijn in de praktijk.
 
Daarnaast worden er 2 ouderavonden gepland (1 tussentijds en 1 achteraf), waarin u als ouder de mogelijkheid heeft vragen te stellen en te horen waaraan gewerkt is in de bijeenkomsten.
 
Wilt u meer informatie over de training, de kosten of wilt u uw kind aanmelden, neem dan contact op met onderstaande trainsters. Als u uw kind voor aanvang van de training aanmeld of aanmeld tijdens de presentatie van 28 maart (Bibliotheek Drunen) krijgt u 10 % korting.
 
Brechtje van Goor: info@buroreiswijs.nu

Lees meer >
02-06 t/m 03-06 Motorcross Elshout 2018
02-06 Motorcross Elshout 2018 Motorcross Elshout 2018

Zaterdag 2 & zondag 3 juni, Motorcross Dekkerseweg in Elshout!
 
Regionale Motorcross, Brommercross, MON Nederlands Kampioenschap.

Meer informatie via link.

Lees meer >
02-06 4e editie De Vlijmense Pubquiz
02-06 4e editie De Vlijmense Pubquiz 4e editie De Vlijmense Pubquiz

Ja hoor, daar gaan we weer .... alweer de 4e editie van de Vlijmense Pubquiz. Schrijf je team snel in via pubquizvlijmen@gmail.com
Er is plaats voor 38 teams.

Lees meer >
03-06 Walking dinner & Concert Kick off
03-06 Walking dinner & Concert Kick off Walking dinner & Concert Kick off

Met het Walking dinner bieden we een unieke muziek- en dinerbeleving in het centrum van Drunen in vier restaurants. De drie gangen worden wisselend over deze restaurants verdeeld.
 
We starten vanaf 14.00 uur met een drankje en een concert van het Symfonisch Blaas Orkest op het Raadhuisplein, waarna rond 15.45 uur het Walking Dinner start. Afsluitend is er een concert van de Slagwerkgroep. Tijdens het diner in de restaurants wordt de sfeer verhoogd door live muziek van kleine ensembles.
 
Voor het Walking Dinner betaalt u € 50,= per couvert inclusief vier drankjes.
Naast het diner zijn overige gasten ook welkom voor live muziek en een drankje op het Raadhuisplein. Dit muziekevenement is gratis toegankelijk.
 
Programma
14:00 uur Concert Kick-off Memories & Dreams
15:45 uur Walking Dinner, apéritief en luxe 3 gangendiner
19:15 uur Slot-act door Slagwerkgroep
20:30 uur Afsluiting
 
Het Walking Dinner is tevens de kick-off van Memories & Dreams. De kaartverkoop voor dit grootse muziekspektakel in november start op deze dag.

Meer informatie: www.memoriesanddreams.nl

Lees meer >
03-06 Oldtimerdag Oudheusden
03-06 Oldtimerdag Oudheusden Oldtimerdag Oudheusden

Een dag die je niet mag missen als je van de fifties, sixties, en seventies houdt. 
Muziek, dans, eten, drinken, plezier en natuurlijk Oldtimers. Dat zijn de ingrediënten. 
 
Gratis entree voor deelnemers en bezoekers. Bezitters van een oldtimer krijgen een leuk aandenken (op=op).

Lees meer >
05-06 t/m 08-06 Avond4daagse Drunen 2018
05-06 Avond4daagse Drunen 2018 Avond4daagse Drunen 2018

Héél Drunen wandelt!
 
Schrijf je in voor de 51e Avond4daagse Drunen 2018
De Avond4daagse Drunen is van 5 juni tot en met 8 juni.

Inschrijven via de website kan tot 5 juni 18.00 uur.
Je ontvangt direct na je inschrijving en betaling, je e-ticket per mail.

Je helpt ons enorm om digitaal in te schrijven via onze website.

Lees meer >
08-06 t/m 09-06 Heusden700: Ongehoord 2018
08-06 Heusden700: Ongehoord 2018 Heusden700: Ongehoord 2018

Stichting Lidy van Dam Fonds organiseert dit jaar voor de 13e keer het open-podium festival Ongehoord. Het publiek dat in 6 groepen van locatie naar locatie in loopt, wordt iedere keer weer verrast door sfeervolle optredens binnen het thema Ongehoord - voor Eeuwig! Bestel snel je kaarten, want op is op.
 
Datum: 8 en 9 juni 2018
Tijd: -
Locatie: Elshout

Lees meer >
09-06 t/m 10-06 eFFect Festival 2018
09-06 eFFect Festival 2018 eFFect Festival 2018

Het heeft even geduurd, maar de kogel is door de kerk! eFFect Festival komt terug. We starten deze lente met de organisatie van dit echte makersfestival. Samen met jullie dus. Als je mee wil doen, mail dan naar meedoen@effectfestival.nl!
 
eFFect is een festival dat op een unieke manier wordt georganiseerd. We ondersteunen mensen in het waarmaken van maatschappelijke dromen en creatieve ideeën. Dat is een organisch proces dat uiteindelijk in het festival uitmondt. 
 
10-jarig bestaan Jeugdzorgboerderij De Locatie:
eFFect festival ontstond in 2013 als 5-jarig jubileum van Zorgboerderij De Locatie. Dat feestje groeide in twee natte en éen zonnige editie uit tot wat eFFect Festival nu is. In 2018 bestaat de boerderij 10 jaar, weer reden voor een feestje dus!

Lees meer >
09-06 De Pure Beleving good food & markt
09-06 De Pure Beleving good food & markt De Pure Beleving good food & markt

Na het grote succes van vorig jaar, en het heuglijke feit dat wij dit jaar alweer 12,5 bestaan, willen we iedereen van harte uitnodigen op zaterdag 9 juni 2018, op de Pure Beleving (Good Food & Markt). We gaan er samen met een aantal (lokale ondernemers), weer een gezellige happening van maken. Je kunt binnen en buiten lekker rondkijken, vragen stellen, shoppen en even zitten en puur & lekker eten en drinken. De kleintjes kunnen zich ook prima vermaken. We willen er graag met jullie allemaal een heerlijke dag van maken. Ben jij erbij op 9 juni? Bestel je alvast mooi weer?
 
De Pure Beleving -Aurelia voeding, coaching & ontspanning en Puur en Lekker Leven
Zaterdag 9 juni 2018
Eindstraat 50, 5151AE, Drunen -voormalig Café de Westhoek
11:00 tot 16:00 uur
Toegang: GRATIS
 
Tip: Breng contant geld mee. Er kan niet bij iedere ondernemer gepind worden.

Lees meer >
10-06 Sint Hubertus Gilde te Drunen
10-06 Sint Hubertus Gilde te Drunen Sint Hubertus Gilde te Drunen

Voor het Sint Hubertus Gilde uit Drunen is 2018 een feestjaar in oktober bestaat het gilde
alweer 60 jaar na heroprichting. Het gilde is al heel wat ouder en is volgens de stukken
opgericht in 1560.
 
Om deze feestelijke gebeurtenis te vieren organiseren zij op 10 juni 2018 een
verbroederings dag met diverse gilden uit de gemeente Heusden en een gastgilde uit Leur.
Hopelijk is de Harmonie uit Drunen is op deze dag vertegenwoordigd .
 
Mocht na het lezen van dit artikel uw belangstelling gewekt zijn kom gerust langs bij ons
clubgebouw aan de Steegerf te Drunen, wij zijn aanwezig op de zondagen vanaf 10.30 uur,
nieuwe leden zijn van harte welkom.

Lees meer >
13-06 Repair Café Drunen
13-06 Repair Café Drunen Repair Café Drunen

De reparateurs zitten voor u klaar voor het repareren van bijvoorbeeld strijkijzers, stofzuigers, leren tassen, fietsen, houten speelgoed, lampen etc. Ook voor klein herstelwerk aan kleding kunt u terecht.
 
Locatie: wijkcentrum de Stulp Admiraalsweg 100 in Drunen
Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
 
Iedereen is van harte welkom! Reparatie is gratis, een kleine bijdrage is welkom.

Lees meer >
15-06 t/m 17-06 Heusden700: Vlijmens Spektakel
15-06 Heusden700: Vlijmens Spektakel Heusden700: Vlijmens Spektakel

Stichting Vlijmens Spektakel belicht voor jong en oud de historie van het Plein in Vlijmen. In de opvoering vertellen ze met dans, toneel, muziek en audiovisuele hulpmiddelen het verhaal van het Plein in Vlijmen. Het verhaal begint bij de bevrijding in 1944 en eindigt in 2018 met de opening van het Plein.
 
Datum: 15, 16 en 17 juni
Tijd: -
Locatie: Het Plein in Vlijmen

Lees meer >
16-06
16-06

Voor in je agenda Cor Heeffer 7x7 toernooi bij FC Drunen.

Inschrijven via link.

Lees meer >
21-06 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen
21-06 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen

Restaurant & Partycentrum Remise in Drunen
Met trots presenteren wij:
Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel, 
 
Zowel het menu als de show zijn geschikt voor een breed publiek. 
 
Terwijl de koks in de keuken zorgen voor de innerlijke mens, maken cabaretiers en magisch kunstenaars Rob en Emiel van deze avond een unieke en vooral onvergetelijke ervaring.
 
Als duo combineren zij hilarische presentaties met magic van het allerhoogste niveau. Rob en Emiel zijn bekend van o.a. DWDD, Pauw en Witteman, Street Magic en The Magic Battle.
Ze traden over de hele wereld op en werden uitgeroepen tot de beste in hun vakgebied op het WK Magic & Mentalisme.
 
Restaurant & Partycentrum Remise
Grotestraat 267
5151 BM Drunen
Tel. 0416-372393
www.remise.nl

Lees meer >
23-06 Heusden700: Zuiderwaterlinie Festival
23-06 Heusden700: Zuiderwaterlinie Festival Heusden700: Zuiderwaterlinie Festival

Tijdens het provinciale Zuiderwaterliniefestival maak je kennis met de Zuiderwaterlinie en zijn geschiedenis. De Aleph is regisseur van twee ‘veldtochten der verbeelding’, uitgevoerd door lokale culturele groepen binnen het thema ‘Water’. In de eerste veldtocht wordt de Elshoutse Zeedijk aangedaan en in de tweede veldtocht voert de reis naar Fort Hedikhuizen. Bestel snel je kaarten en beleef zelf een van deze veldtochten.
 
Datum: 23 juni 2018
Tijd: -
Locatie: Zuiderwaterlinie

Lees meer >
23-06 Drunens Wandelfestival 2018
23-06 Drunens Wandelfestival 2018 Drunens Wandelfestival 2018

Het Drunens Wandelfestival is een jaarlijks terugkerend wandelevenement. Op 23 juni 2018 vindt de eerste editie plaats. Wandelafstanden zijn: 8 – 15 – 25 kilometer.
 
Vertrek en aankomst:
Festivalterrein bij HV Avanti en FC Drunen
Torenstraat 146 – 150 in Drunen
 
De wandeling van 8 kilometer bestaat uit 1 route-lus.
De wandeling van 15 kilometer bestaat uit 2 route-lussen.
De wandeling van 25 kilometer bestaat uit 3 route-lussen.
 
Het festivalterrein is het kloppend hart van het evenement met o.a. een podium met muziekoptredens, een kinderfestivalterrein, marktkraampjes, bars, foodtrucks en ruime sta- en zitplaatsen voor de lopers en bezoekers.
 
Meer informatie en inschrijven via: www.drunenswandelfestival.nl

Lees meer >
23-06 Heusden700: Heusden dichter bij water
23-06 Heusden700: Heusden dichter bij water Heusden700: Heusden dichter bij water

HalloHeusden.nl heeft een poëziecompetitie uitgeroepen voor jong en oud. Het gaat om gedichten, geïnspireerd op ‘WATER’. Daarbij zijn alle denkbare uitingen op papier, video of in een lied of rap mogelijk. Een deskundige jury beoordeelt de aangeleverde poëzie. Tijdens het poëtisch openluchtfestijn presenteren de dichters hun werk aan het water van de Nieuwkuijkse Wiel. Kom jij ook samen met vrienden en familie genieten van de spetterende acts en winnende gedichten en raps?
 
Datum: 23 juni 2018
Tijd: -
Locatie: Nieuwkuijkse Wiel aan de Badweg

Lees meer >
30-06 Zeepkistenrace Elshout 2018
30-06 Zeepkistenrace Elshout 2018 Zeepkistenrace Elshout 2018

Voor het 14e jaar organiseert Stichting Zeepkistenrace Elshout een feestavond in het Zeepkistenweekend. 
 
Zaterdag 30 juni 2018
 
Kaartjes in de voorverkoop: € 10,-
Eventueel kaarten aan de deur: € 12,50
Datum kaartverkoop volgt nog!
 
NIX 18!
Toegang vanaf 18 jaar.
 
De line up wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Lees meer >
30-06 t/m 01-07 10e editie Beachvolleybal toernooi
30-06 10e editie Beachvolleybal toernooi 10e editie Beachvolleybal toernooi

Zaterdag 30 juni en Zondag 1 juli op het Raadhuisplein in Drunen, de 10e editie van beachvolleybal toernooi Heusden!

Inschrijven kan via: www.beachvolleybalheusden.nl
Lees meer >
01-07 Zeepkistenrace Elshout 2018
01-07 Zeepkistenrace Elshout 2018 Zeepkistenrace Elshout 2018

Voor het 14e jaar zal Stichting Zeepkistenrace Elshout een mooie race organiseren met aansluitend een feestavond.
 
Aanvang Zeepkistenrace: 13.00 uur
Einde Zeepkistenrace: 17.00 uur
Begin Feestavond 17.00 uur
Einde Feestavond: 22.00 uur
 
Entree gratis
NIX 18! 
 
De line up wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt!

Lees meer >
29-08 Repair Café Drunen
29-08 Repair Café Drunen Repair Café Drunen

De reparateurs zitten voor u klaar voor het repareren van bijvoorbeeld strijkijzers, stofzuigers, leren tassen, fietsen, houten speelgoed, lampen etc. Ook voor klein herstelwerk aan kleding kunt u terecht.
Locatie: wijkcentrum de Stulp Admiraalsweg 100 in Drunen
Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
 
Iedereen is van harte welkom! Reparatie is gratis, een kleine bijdrage is welkom.

Lees meer >
07-09 t/m 09-09 Heusdense Havendagen 2018
07-09 Heusdense Havendagen 2018 Heusdense Havendagen 2018

Zet alvast in je agenda 7 t/m 9 september 2018 Heusdense Havendagen.
In 2018 viert Heusden zeven eeuwen geschiedenis. Voor de vesting Heusden is de ligging aan de Maas van groot belang geweest, zowel in de middeleeuwen als na de aanleg van de Bergsche Maas rond 1900. Zonder de scheepvaart op de Maas was Heusden er waarschijnlijk helemaal niet geweest. En ook nu nog vormt de stadshaven het kloppend hart van het stadje.
 
Om dat te vieren organiseren we een lang weekend vol scheepshistorie. Van 7 t/m 9 september 2018 worden de stadshaven en passantensteigers bevolkt door sleepboten, vracht- en visserijschepen en ander varend erfgoed. Heusden zal geuren naar teertouw en paling en gonzen van live muziek, spelletjes en maritieme ambachten.

Lees meer >
07-09 t/m 09-09 Heusden700: Heusdense Havendagen
07-09 Heusden700: Heusdense Havendagen Heusden700: Heusdense Havendagen

Stichting Heusdense Havendagen presenteert drie dagen lang scheepshistorie. De stadshaven en passantensteigers in vesting Heusden worden gevuld met sleepboten, vracht- en vissersschepen en ander varend erfgoed. Heusden zal geuren naar teertouw en paling en gonzen van live muziek, spelletjes en maritieme ambachten. Bewonder de historische beroepsschepen vanbinnen, luister naar zeemanskoren, blik met ons terug op 700 jaar scheepvaart en beleef nog vele andere activiteiten!
 
Datum: 7 t/m 9 september 2018
Tijd: 
Locatie: De stadshaven en passantensteigers in vesting Heusden

Lees meer >
25-09 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen
25-09 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen

Restaurant & Partycentrum Remise in Drunen
Met trots presenteren wij:
Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel, 
 
Zowel het menu als de show zijn geschikt voor een breed publiek. 
 
Terwijl de koks in de keuken zorgen voor de innerlijke mens, maken cabaretiers en magisch kunstenaars Rob en Emiel van deze avond een unieke en vooral onvergetelijke ervaring.
 
Als duo combineren zij hilarische presentaties met magic van het allerhoogste niveau. Rob en Emiel zijn bekend van o.a. DWDD, Pauw en Witteman, Street Magic en The Magic Battle.
Ze traden over de hele wereld op en werden uitgeroepen tot de beste in hun vakgebied op het WK Magic & Mentalisme.
 
Restaurant & Partycentrum Remise
Grotestraat 267
5151 BM Drunen
Tel. 0416-372393
www.remise.nl

Lees meer >
01-10 t/m 31-10 Heusden700: 50 jaar Restauratie van Heusden
01-10 Heusden700: 50 jaar Restauratie van Heusden Heusden700: 50 jaar Restauratie van Heusden

Museum Het Gouverneurshuis en het Streekarchief Langstraat Heusden en Altena verzorgen samen de tentoonstelling ’50 jaar Restauratie van Heusden’. In de wissel-expositieruimte van Museum Het Gouverneurshuis wordt een reconstructie gepresenteerd van de totstandkoming van de restauratie van Heusden. In het Bezoekerscentrum van het Streekarchief vind je fotoreproducties op groot formaat. Daarnaast wordt in het straatbeeld van Heusden, op verschillende plekken inzichtelijk gemaakt wat de restauratie voor de vesting heeft betekend. Het verhaal van de restauratie is zo bijzonder, dat moet verteld worden!
 
Datum: oktober 2018
Tijd: -
Locatie: Museum Het Gouverneurshuis, het Bezoekerscentrum en diverse locaties in Heusden

Lees meer >
10-10 Repair Café Drunen
10-10 Repair Café Drunen Repair Café Drunen

De reparateurs zitten voor u klaar voor het repareren van bijvoorbeeld strijkijzers, stofzuigers, leren tassen, fietsen, houten speelgoed, lampen etc. Ook voor klein herstelwerk aan kleding kunt u terecht.
 
Locatie: wijkcentrum de Stulp Admiraalsweg 100 in Drunen
Tijd: van 19.00 uur tot 21.00 uur
 
Iedereen is van harte welkom! Reparatie is gratis, een kleine bijdrage is welkom.

Lees meer >
21-10 Heusden700: Thuis in abdij Mariënkroon
21-10 Heusden700: Thuis in abdij Mariënkroon Heusden700: Thuis in abdij Mariënkroon

Stichting Lyra gaat op zoek naar verhalen van de opvang van vluchtelingen in Abdij Mariënkroon tijdens de Tweede Wereldoorlog. In het najaar van 1944 verhuisden bijna alle inwoners van het dorp Nieuwkuijk naar Abdij Mariënkroon door de opmars van de geallieerden en de tegenstand van de Duitse bezetter. Een ingrijpende periode waar veel verhalen aan verbonden zijn. Er wonen in de gemeente nog een aantal mensen die destijds in Abdij geboren zijn. Hun verhalen worden gebundeld in het boek ‘Thuis in abdij Mariënkroon’. Tijdens de boekpresentatie in De Abdij is er tevens een theatervoorstelling.
 
Datum: 21 oktober 2018
Tijd: 
Locatie: De Abdij

Lees meer >
26-10 t/m 28-10 32e Boekenbeurs Vincentiusvereniging Mariënkroon
26-10 32e Boekenbeurs Vincentiusvereniging Mariënkroon 32e Boekenbeurs Vincentiusvereniging Mariënkroon

Boekenliefhebbers opgelet: de 32 editie van de boekenbeurs van de Vincentiusvereniging Vlijmen vindt dit jaar plaats op 26, 27 en 28 oktober 2018.
 
Noteer alvast in je agenda:
Vrijdag 26 oktober van 19.00u-21.30u
Zaterdag 27 oktober van 11.00u-17.00u
Zondag 28 oktober van 11.00u-17.00u.
 
Plaats: als vanouds op het terrein van Mariënkroon te Nieuwkuijk, met koffiecafé en pinautomaat!
 
Nadere info volgt.

Lees meer >
27-10 Heusden700: Ode aan Jacob van Eyck
27-10 Heusden700: Ode aan Jacob van Eyck Heusden700: Ode aan Jacob van Eyck

Stichting De Moriaan en Heusdenaar Johan van Eijk grijpen de gelegenheid aan om, tijdens een muzikaal concert, één van de belangrijkste Heusdenaren uit zeven eeuwen in het licht te zetten: Jacob van Eyck (ca. 1590-1657). Hij was componist, beiaardier, fluitist en bouwde na zijn jonge jaren in Heusden een indrukwekkende staat van dienst op in de domstad Utrecht en ver daarbuiten. In de Catharijnekerk in Heusden worden originele werken, bewerkingen en improvisaties gespeeld. Uniek is daarbij dat het Heusdense stadscarillon via een audio- en videoverbinding deelneemt aan het ensemblespel in de kerk. Het concert is gratis toegankelijk en duurt ca. anderhalf uur. Zorg dus dat je erbij bent!
 
Datum: 27 oktober 2018
Tijd: -
Locatie: Catharijnekerk in Heusden

Lees meer >
01-11 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen
01-11 Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen Magic Cabaret Theater diner met Rob en Emiel Remise Drunen

Restaurant & Partycentrum Remise in Drunen
Met trots presenteren wij:
Magic Cabaret Theater Diner met Rob en Emiel, 
 
Zowel het menu als de show zijn geschikt voor een breed publiek. 
 
Terwijl de koks in de keuken zorgen voor de innerlijke mens, maken cabaretiers en magisch kunstenaars Rob en Emiel van deze avond een unieke en vooral onvergetelijke ervaring.
 
Als duo combineren zij hilarische presentaties met magic van het allerhoogste niveau. Rob en Emiel zijn bekend van o.a. DWDD, Pauw en Witteman, Street Magic en The Magic Battle.
Ze traden over de hele wereld op en werden uitgeroepen tot de beste in hun vakgebied op het WK Magic & Mentalisme.
 
Restaurant & Partycentrum Remise
Grotestraat 267
5151 BM Drunen
Tel. 0416-372393
www.remise.nl

Lees meer >
27-12 t/m 30-12 Zwem4daagse Die Heygrave Vlijmen
27-12 Zwem4daagse Die Heygrave Vlijmen Zwem4daagse Die Heygrave Vlijmen

Naast het zwemmen wordt elke dag een leuke clinic georganiseerd, zodat er tussen het zwemmen door genoeg te beleven valt. Bijvoorbeeld snorkelen, aquajoggen, zwemmend redden of duiken. Daarnaast krijgen deelnemers elke dag wat te drinken en wat lekkers.
 
Bent u in bezit van een HeusdenPas/KindPas, dan kunt u deelnemen met 50% korting.
 
Kijk op www.aquamigos.nl voor de spelregels.

Lees meer >